Btw-aangifte. In 1 klik ben jij klaar

Met één druk op de knop je btw-aangifte akkoord geven en meteen versturen naar de Belastingdienst. Wij doen de rest, zoals jouw aangifte bij de Belastingdienst. Ruim op tijd, zonder stress. Makkelijker kunnen we het niet maken. Hoef je zelf helemaal niets te doen? Niet voor de aangifte. Als jij zorgt dat alle facturen en bonnen over de betreffende periode in ElkeDagBij zitten, kun je met één druk op de knop akkoord geven op de aangifte. That’s it. Kan het nog makkelijker? Sneller? Completer?
In 1 klik klaar
Je aangifte akkoord geven staat als taak direct zichtbaar als je inlogt op ElkeDagBij. Je krijgt bovendien een reminder als je te lang wacht met accorderen. En met één druk op de knop geef je voor akkoord verzenden naar de Belastingdienst.
Ruim voor de deadline

Je btw-aangifte is ruim voor deadline gereed en ingediend. Geen gestress meer in de late uurtjes of het weekend. Je weet dat de cijfers kloppen, dat aan elk bedrag de juiste btw hangt en hoeveel je krijgt of moet betalen.

Niet inloggen bij de BD

text

Vergeet niet je BTW te betalen!

Er is hooguit één nadeel als je voor je btw-aangifte niets hoeft te doen. Je kunt het zomaar vergeten als je nog btw moet terugbetalen.

Het beste is: maak je betaling meteen aan in je bank. In ElkeDagBij vind je het bedrag, de bankrekening van de Belastingdienst en het betalingskenmerk voor deze aangifte.

Tip: zet de betaaldatum op 2 dagen voor de deadline.

Archief met alle aangiftes

In je ElkeDagBij archief staan alle eerder verzonden aangiftes en de status daarvan.

Elke dag actueel overzicht btw

Op je dashboard zie je altijd hoeveel btw je op dat moment zou moeten betalen of terugkrijgen. Dus als het nodig is, kun je vast wat geld reserveren voor je uiteindelijke btw-aangifte.

In het overzichtelijke scherm zie je precies dezelfde rubrieken die de Belastingdienst gebruikt. Je kunt ook verder inzoomen op de onderdelen.

De 5 meest gestelde vragen over btw

Met één druk op de knop je btw-aangifte akkoord geven en meteen versturen naar de Belastingdienst. Wij doen de rest, zoals jouw aangifte bij de Belastingdienst. Ruim op tijd, zonder stress.

Hoef je zelf helemaal niets te doen? Niet voor de aangifte. Als jij zorgt dat alle facturen en bonnen over de betreffende periode in ElkeDagBij zitten, ben jij klaar!

 

Akkoord geven op je btw-aangifte

1. Login bij ElkeDagBij. Je komt op het hoofdscherm
2. Bij de knop Aangiften kan een getal staan. Dat geeft aan hoeveel aangiften je hebt klaar staan. Het getal geldt voor alle administraties die je bij ElkeDagBij hebt lopen.

[plaatje]3. Klik op Aangiften
4. Klik op Taken. Je ziet standaard de Aanbiedingsbrief voor goedkeuren[plaatje]5. Klik Rechtsboven op Goedkeuren[plaatje]6. Vul het wachtwoord in dat je ook gebruikt om in te loggen

Tip: Herhaal deze stappen voor alle aangiften die je moet doen.

Tip: Ontvang je geen e-mail dat je aangiften klaar staan? Neem dan contact met ons op.

Oude aangiftes bekijken

Text

Complete aangifte bekijken

Text

Huidige btw-stand zien

Text

Bijbehorende facturen inzien

Text

Starters: geld zo maar 6 weken eerder terug!

Als starter doe je waarschijnlijk btw-aangifte per kwartaal. In het begin krijg je vaak geld terug. Dan heb je dubbel voordeel met ElkeDagBij. Wij dienen de aangifte direct na afloop van het kwartaal in. De Belastingdienst heeft het dan nog niet zo druk, dus nemen ze jouw aangifte sneller in behandeling. Wacht je tot vlak voor de deadline, dan komt je aangifte niet alleen 4 weken later binnen, de afhandeling duurt ook weken langer. Dus: je hebt je geld gemiddeld 6 weken eerder binnen als wij het voor je regelen. En dan hoef je nog niets te doen ook! Lekker toch?