Online factureren

Facturen maken en direct versturen als PDF of uitprinten en opsturen. Elke factuur is meteen in de administratie verwerkt. Factuuroverzicht per klant, openstaande posten et cetera.

Factureren

De factuur is de basis van iedere onderneming. Die moet dus perfect zijn, zodat je altijd betaald krijgt wat is afgesproken en geleverd. Online factureren bij ElkeDagBij zorgt daarvoor. Voor een factuur maak je eenmalig de klant aan. Voor elke volgende factuur selecteer je eenvoudig die klant met een handige zoekfunctie. De lay-out van de factuur bepaal je zelf. Uiteraard voldoet de factuur aan alle officiële regels van een goede factuur.

Facturen direct mailen

Je voert het factuurbedrag in, naar keuze inclusief of exclusief BTW. De juiste BTW wordt erbij berekend. Verder vul je de verrichte werkzaamheden of geleverde producten in. Opslaan en klaar. Bij voorkeur mail je de factuur (als PDF en UBL-format) direct naar de klant. Dat is hedendaags zakendoen. Maar als je wilt kun je de factuur ook printen en per post versturen. Printen en voor jezelf bewaren is niet nodig. Je roept elke factuur zo op je scherm op. Ook de Belastingdienst vraagt je niet om papieren facturen te bewaren.


01-Factureren

Zo makkelijk is het maken van een factuur. Selecteer je klant of maak een nieuwe klant aan. Vul in wat je geleverd hebt, voeg het bedrag toe en de rest wordt vanzelf berekend.


Werk je met een administratiekantoor of fiscalist?

Als je hen toegang geeft tot de administratie, kunnen zij de factuur direct bekijken en zo nodig aanpassen. Handig bij overleg.

UBL factuur

UBL is het standaardformaat voor e-facturen. Een factuur in UBL-formaat kun je direct inlezen in de administratie. Met een PDF heeft de ontvanger wat extra handelingen. ElkeDagBij is al volledig ingericht voor UBL. De verwachting is dat over 5 jaar de meeste facturen in UBL-formaat verstuurd worden.