CONSULTANT/STARTER KLANTCASE

“Ik begon voor mijzelf en ElkeDagBij had een overtuigend verhaal”

“Het gebruiksgemak staat bovenaan. Je hoeft bijna niets te doen.”

“Ik kwam ElkeDagBij tegen op de Startersdag van de kamer van Koophandel in Rotterdam. Op een gegeven moment liep ik tegen twee stands aan, naast elkaar. Eén over Online Boekhouden en één ElkeDagBij. De belofte van elke dag bij sprak mij direct al aan, dus die stand heb ik eerst bezocht.

Hun verhaal was duidelijk en overtuigend. Wat krijg je en wat kost het. En een persoonlijk verhaal. Ik moest toen nog starten, dus dan kijk je ook naar mensen die behulpzaam zijn. Bij ElkeDagBij had ik meteen een goed gevoel. Ook als startende eenmanszaak was ik welkom en kon ik rekenen op alle support. Enthousiaste mensen, alles digitaal, geen groot kantoor waar je belandt in ondoorzichtige processen.

Afgelopen maart ben ik echt voor mijzelf begonnen als financiële interim’er en kredietadviseur voor ondernemers. Het gaat eigenlijk heel goed. Ik doe bijvoorbeeld een flinke opdracht voor een grote bank.

“De kostencategorieën geven mij het inzicht waarmee ik mijn geld nou echt verdien.”

“Ik ben ook meteen met ElkeDagBij begonnen, want ik wilde alles vanaf de start onder controle hebben. Als financieringsspecialist weet ik hoe belangrijk het is je zaakjes op orde te hebben. Met mijn eenmanszaak heb ik een eenvoudige administratie, maar die moet wel goed zijn. Ze hebben mij uitstekend op weg geholpen en dat doen ze nog steeds. Als ze iets missen krijg ik een vriendelijk mailtje hierover en kan ik meteen de ontbrekende facturen of bonnetjes uploaden.

De sterkste punten van ElkeDagBij vind ik het gebruiksgemak. Alles digitaal is echt heel fijn, ik kan alle cijfers zowat realtime zien en de bankafschriften worden elke dag bijgewerkt. Op het dashboard zie ik mijn hele bedrijf financieel voorbijkomen. Dat is in het begin vooral leuk, maar na een tijdje ook leerzaam. Ik maak gebruik van kostencategorieën en daardoor heb ik een gedetailleerd inzicht in mijn kosten en het resultaat.

Ik ben op de startersdag inderdaad ook nog even naar die andere stand gegaan. Hun oplossing was wat goedkoper, maar ik moest dan ook veel meer zelf doen. En dàt wilde ik nou juist niet!”

Vijf onmisbare functies voor de administratie van elke consultant

Gemak van 'alles voor je geregeld'

Simpele administratie

Bekijk de demo. Zo houd je tijd over voor je klanten.

Makkelijk starten. Supportdesk staat voor je klaar

Vraag het de supportdesk

Makkelijk bijhouden. Geen tijdverspilling aan suf werk

Z

Vast bedrag per maand. Geen onverwachte 'extra's'

Ook deze coach boekhoudt graag met ElkeDagBij