Vergelijk met kantoren of boekhoudpakketten

Vergelijk ElkeDagBij en ontdek de voordelen voor jouw bedrijf

Veel ondernemers die overstappen op ElkeDagBij vertellen ons dat ze niet hadden gedacht dat het toch echt anders kan! Dat het veel mobieler kan. Makkelijker kan. Goedkoper kan. En vooral persoonlijker kan.

Vergelijk ElkeDagBij met:

Het bewijs:

Accountants- of administratiekantoor
Voor alle duidelijkheid, we zijn niet tegen accountants en boekhouders. Voor iedere ondernemer zijn het belangrijke adviseurs en die rol moeten ze vooral blijven vervullen.

We zijn wel tegen zaken die overbodig zijn. Helemaal als je er ook nog voor moet betalen!

 1. Elk kwartaal je facturen en bonnetjes langs brengen die zij dan gaan overtikken. Betalen om alles in zijn administratie te zetten is toch niet van deze tijd? Maar het zit wel onzichtbaar in je jaarabonnement.
 2. Je accountant houdt je openstaande posten echt niet in de gaten. Als je elk kwartaal je boekhouding moet inleveren, hoe weet je dan wie nog wat krijgt of moet betalen? Ga je toch een schaduwadministratie bijhouden. Dus dubbelwerk.
 3. De jaarrekening krijg je vaak pas vele maanden na afloop van het jaar. Wat heb je er dan nog aan? Als je wilt weten hoe je ervoor staat, kun je beter elke dag even naar de actuele cijfers op je online dashboard kijken.
 4. Kantoren werken natuurlijk ook met online boekhoudpakketten. Dat zijn pakketten die het hen makkelijk maken, niet jou. Kom jij met iets anders, dan vinden zij dat vervelend. ‘Kan helaas niet vanwege de systemen‘. Of jij maar in hun ingewikkelde pakket wilt werken.

Als jij kiest voor ElkeDagBij, kun je gewoon met je kantoor blijven werken. Zij krijgen een login en kunnen overal bij. En omdat je boekhouding helemaal bij is, kunnen ze je nog veel beter adviseren ook.

Zelf doen in Excel
Er zijn heel wat ondernemers die ooit met Excel begonnen zijn om hun boekhouding bij te houden. Maar vroeg of laat nemen ze er afscheid van. Een paar redenen:

 1. de boekhouding wordt steeds complexer
 2. je krijgt te maken met afschrijvingen
 3. de btw rolt er toch niet helemaal goed uit
 4. bijhouden kost steeds meer tijd
 5. de openstaande posten vallen minder op, je betaalt te laat en je krijgt je geld nog later
 6. je houdt een onhandig papieren archief
 7. je kunt Excel niet even bellen als je een vraag hebt over een boeking of over je onderneming
 8. en last but not least, Excel reageert ook niet als je een factuur foutief inboekt.

En zo zijn er veel meer redenen waarom Excel dus NIET geschikt is voor het gros van de ondernemers. En waarom ElkeDagBij dat wel is:

 

 1. je hoeft zelf amper nog wat te doen
 2. toch zijn je cijfers altijd bij
 3. fouten halen wij er voor je uit
 4. de btw sturen wij voor je in
 5. afschrijvingen doen wij
 6. de openstaande posten staan op het dashboard; een herinnering is zo verstuurd
 7. je hele archief is digitaal en online in te zien. Weg met de bonnetjes!
 8. je kunt ons gewoon bellen of mailen met een vraag of voor advies
Online boekhoudpakketten
Online boekhoudpakketten zijn er in vele soorten en maten. ElkeDagbij is/heeft er ook een. Maar wat zijn de verschillen?

 1. Veel pakketten helpen je niet met een vraag over een boeking. Daar hebben ze geen verstand van. Ons kun je altijd bellen of mailen met een vraag. Vaak hebben we zelf al iets gezien en dat lossen we op voor je het door hebt
 2. Gratis bestaat niet. Pakketten die weinig of niets kosten? Alleen als je niet meer dan 3 facturen per maand verstuurt. Ga je over die grens, dan lopen de kosten vaak snel op. Maar dat vind je niet als je op de site kijkt en bestelt. Kijk dit vooraf goed na. ElkeDagBij heeft vaste prijzen.
 3. Veel pakketten zeggen wel dat ze bepaalde functies hebben, maar in de praktijk vallen die tegen. Bijvoorbeeld: bankafschriften inlezen. Dan moet je toch zelf een MT940-bestand downloaden vanuit je bank, importeren in je pakket en vervolgens elke regel ‘afletteren’, oftewel de inkoop- of verkoopfactuur erbij zoeken. Bij ElkeDagBij gaat dat allemaal automatisch
 4. Boekhouders werken natuurlijk ook met online boekhoudpakketten. Dat zijn pakketten die het hen makkelijk maken, niet jou. Kom je met een ander, veel makkelijker pakket, dan vinden zij dat vervelend. ‘Kan helaas niet vanwege de systemen‘. Maar wie is nou de klant? En dan moet je vaak nog extra betalen om de cijfers in hun pakket te krijgen!
 5. Online boekhoudpakketten houden voor jou niet bij of je je btw al betaald hebt. Bij ons krijg je een seintje als je btw-aangifte klaar staat. Jij hoeft ‘m alleen nog akkoord te geven en wij dienen ‘m automatisch in bij de Belastingdienst.
 6. Voor de jaarrekening kom je al snel bij een andere partij uit dan de softwareleverancier van je boekhoudpakket. Als je pech hebt, moeten ze alles overzetten naar hun eigen pakket…
Nog niet. Ik ben starter
Als starter ligt de wereld aan je voeten. Je kunt kiezen wat je wilt, je zit nog nergens aan vast. Maar boekhouden heeft niet de meeste prioriteit waarschijnlijk. Tenzij je als boekhouder start 😉

Ons advies: houd het simpel.

 1. Kies een oplossing die je zo weinig mogelijk tijd kost. Je kunt je tijd wel beter gebruiken!
 2. Kies een oplossing die zorgt dat je nooit achterloopt. Want daar heb je al helemaal geen tijd voor, om alles in te halen
 3. Kies een oplossing die jouw fouten corrigeert. Want als starter zul je best wel eens een foutje maken
 4. Kies een oplossing die je altijd laat zien hoe je ervoor staat, wat je nog moet betalen en wat je nog krijgt. Niets zo erg dan dat je bankrekening eerder leeg is dan je had gedacht
 5. Kies een oplossing die je gewoon kunt bellen als je een vraag hebt. Familie, vrienden en bekenden hebben overal verstand van, maar meestal niet van boekhouden

Kortom, kies ElkeDagbij. Nooit meer zelf boekhouden, gewoon lekker starten met ondernemen!

“We betaalden ons scheel aan accountantskosten. Nu betalen we ongeveer de helft.”

“De betrokkenheid van de mensen van ElkeDagBij is groot.”

“Ik begrijp best dat mensen moeite hebben met overstappen, maar bij ElkeDagBij krijg je er zoveel voor terug!”

“Mijn collega’s denken dat ’t moeilijk is. Maar je hoeft helemaal niet meer te boekhouden.”

In deze tabel zetten we de verschillen voor je op een rij:

Vergelijk

Boekhoudkantoor, accountantskantoor

ElkeDagBij

Online boekhoudpakket

Actuele cijfers Na 3 maanden Elke dag Hangt van jezelf af
Bankafschriften verwerken Na 3 maanden. Ondertussen zelf openstaande posten bewaken Elke dag automatisch Je moet zelf de betalingen koppelen aan de openstaande facturen
Rekeningen betalen Overtikken in online bankieren Direct vanuit je app op je mobiel. Openstaande posten meteen bijgewerkt Via online bankieren (importeren of vertikken). Daarna zelf handmatig verwerken met openstaande facturen
Geen tijd kwijt aan boekhouden Klopt Klopt Je moet het meeste zelf invoeren en verwerken
Prijs € 1000 tot € 5000.
Onvoorspelbare extra kosten (uurtje-factuurtje)
Vast, laag maandbedrag. Keuze uit vijf tarieven Vast basistarief. Vaak onvoorziene extra kosten. Plus je eigen uren om alles in te voeren en te verwerken
Archief Ordner met facturen ligt regelmatig op kantoor accountant Alles online en op je mobiel In je dossierkast
Mobiel Afhankelijk van de software van je kantoor Zeer compleet, zeer efficiënt Wisselend
Helpdesk Kantooruren, betaald Ook boekhoudkundige support, gratis Geen boekhoudkundige support
Extra service Jaarlijkse klantendag op de golfbaan Persoonlijk contact Gebruikersgroepen op internet

Wat kost dat nou werkelijk?

 1. Bij ElkeDagBij betaal je een vast tarief per jaar, afgestemd op het type bedrijf dat je bent. Is je hele administratie geregeld, de btw-aangifte, krijg je een jaarrekening en hoef je zelf niets te doen.
 2. Een accountantskantoor rekent al gauw € 1500 per jaar, maar we kennen zat voorbeelden van ondernemers die zo maar € 5000 betalen. En als je dan vraagt waarvoor? Bovendien loopt je administratie meestal 1 tot 3 maanden achter, liggen je facturen op hun kantoor en houd je daarom voor de zekerheid toch een soort schaduwadministratie bij met openstaande posten.
 3. Online boekhoudpakketten als Exact Online en Twinfield starten met 3 tientjes per maand. Klinkt goed. In de praktijk komt er snel wat bij voor extra opties of als je een bepaald aantallen inkomende of uitgaande facturen overschrijdt. En dan moet je nog alles zelf invoeren en zelf verwerken, zoals je bankafschriften. Stel dat je daarmee 2 uur per maand bezig bent. Is 24 uur per jaar x je uurtarief. Niet zo goedkoop meer hè?
 4. Facturatiepakketten als Moneybird kosten soms maar een tientje per maand. Ze voegen vervolgens wat boekhoudfaciliteiten toe, maar het probleem blijft hetzelfde: jij doet het werk.

 

 

Wat niemand je vertelt

Online boekhoudpakketten, accountantskantoren en administratiekantoren vergelijken is altijd lastig. Appels en peren.

Maar wat niemand je vertelt:

 1. Nog steeds betalen ondernemers duizenden euro’s teveel voor … ja voor wat eigenlijk?
 2. Gratis bestaat niet. Pakketten die weinig of niets kosten? Alleen als je niet meer dan 3 facturen per maand verstuurt.
 3. Hoeveel werk je nog steeds zelf moet doen bij online boekhoudpakketten? Daar heb je natuurlijk geen zin en voor je het weet loop je achter en gaat je weekend verloren en ben je te laat met de btw.

 

Hoe verder?

Je wilt zo weinig mogelijk tijd zijn aan boekhouden en je wilt actuele cijfers. Ga het gewoon doen. Meld je aan bij ElkeDagBij.

 

Gun jezelf een boekhouding die voor jou werkt in plaats van andersom.

Meld je direct aan en dan kan ook jij binnenkort al genieten van alle voordelen van ElkeDagBij.