Activeer de bankkoppeling

Wanneer je gebruik gaat maken van de bankkoppeling kun je onderstaande stappen doorlopen om je bankrekening te koppelen.

 

1. Login op elkedagbij en kies Betaalmiddelen. Als er nog geen rekeningen zijn gekoppeld kom je nu automatisch in een scherm om rekeningen toe te voegen en akkoord te gaan met de kosten.

Wanneer de optie Betaalmiddelen niet beschikbaar is kun je contact opnemen met klantenservice (klantenservice@elkedagbij.nl) om deze toe te voegen aan het abonnement.

2. Je wordt nu doorgeleid naar de website van Ponto. Er dient nu eerst een Ponto account te worden aangemaakt. De gegevens welke bij ElkeDagBij bekend zijn worden vooraf ingevuld. Je dient in ieder geval een wachtwoord aan te maken.

3. Je ziet nu een overzicht met alle mogelijke betaalmiddelen/banken welke gekoppeld kunnen worden. Selecteer het land “Nederland” zodat je alleen de Nederlandse banken ziet welke toegevoegd kunnen worden.

Selecteer het betaalmiddel waarna je deze toe kunt voegen via ‘Bankrekening toevoegen’

4. Je wordt nu omgeleid naar de website van je bank waar je met de inlogmiddelen van de betreffende bank in moet loggen. De procedure hiervoor zal per bank verschillend zijn.
(Indien je een zakelijke rekening hebt bij KNAB dan dien je vooraf de IBAN nummers op te geven als “Bankrekeningreferentie”. Bij meerdere rekeningen kun je meerdere bankrekeningreferenties opgeven)
Na het inloggen bij je bank zul je een overzicht zien van jouw rekeningen bij deze bank. Je kunt de rekening(en) die je op wilt nemen in je administratie selecteren waarna je kunt bevestigen om deze te gebruiken in de koppeling met ElkeDagBij.

5. Zodra je het autorisatieproces bij je bank hebt doorlopen kom je terug op het portaal van Ponto waar je een overzicht ziet van de rekeningen welke je toegevoegd hebt. (Eventueel kun je nu ook bankrekeningen van andere banken toevoegen). Zet het ‘schakelaartje’ voor de bankrekening(en) om en kies voor ‘bevestigen’.

6. Wanneer je gestart bent met het aanmaken van een account krijg je nu een melding dat je binnen 72 uur je account moet activeren. Je kunt nu eerst deze melding bevestigen zodat je eerst de koppeling afrondt.

7. Nu kom je weer terug in ElkeDagBij ‘Bankieren’ en zie je een overzicht van de door jou gekoppelde bankrekening(en). Wanneer je deze aanklikt kun je ook de transacties inzien.

Wij kunnen de bankmutaties van tenminste 90 dagen terug ophalen. Indien mogelijk halen wij de mutaties tot 1 januari 2021 op. Dit lukt echter niet bij iedere bank.

Wanneer je meerdere rekeningen hebt gekoppeld dien je bij “Bedrijven” deze te koppelen aan het (juiste) bedrijf. Het koppelen doe je via de optie “Koppel rekening”.

Activeren Ponto account

LET OP:  Dit moet gedaan worden binnen 72 uur na aanmaken van het account! Wanneer je deze niet activeert vervalt na 72 uur je account bij Ponto en kunnen wij geen transacties ophalen totdat het volledige proces opnieuw is doorlopen

1. Ga naar de mailbox, hierin is een mail ontvangen van Ponto met een activatielink.  Volg deze.

2. Voor Ponto is 2-factor authenticatie nodig. Kies tussen SMS of een Authenticatie app (zoals Google authenticator).  Bij de keuze voor SMS dient het mobiele nummer te worden ingevoerd met +31 ervoor!

2a. Bij de keuze voor SMS wordt nu een sms ontvangen met een verificatiecode. Deze  dient te worden ingevuld in het scherm.

2b.  Bij de keuze voor een authenticatie app wordt er een QR-code getoond die kan worden gescand met de authenticatie app. Hierdoor wordt Ponto toegevoegd in de authenticatie app en wordt er een verificatiecode getoond. Deze dient te worden ingevuld in het scherm.

3. Er wordt nu een lijstje getoond met herstelcodes.  Deze downloaden en opslaan op de harde schijf  (deze kunnen nodig zijn als je mobile is gecrasht waardoor je geen sms-code kunt ontvangen of de authenticatie app niet meer werkt).

4. Vul je BTW-(identificatie)nummer in. Type: mét EU (in geval van NL BTW-nummer).

5.  Log nu uit door rechtsboven voor de naam te kiezen en dan uit te loggen.