Tarieven op maat

ElkeDagBij gaat haar tarieven aanpassen. Dat zal voor iedere klant anders zijn, omdat we de tarieven gaan afstemmen op de persoonlijke situatie van iedere klant. De ene klant heeft meer support nodig dan de andere. De ene klant vraagt meer dan de andere. De ene klant heeft een veel complexere administratie dan de andere.

Ons doel blijft om klanten zo weinig mogelijk te laten boekhouden. Tegen een tarief dat daarbij past. Daarom hebben we van iedere klant het boekhoud-DNA onderzocht en gekeken welke activiteiten en inspanningen daarbij aan onze kant horen.

Boekhoud-DNA
Er zijn diverse factoren die jouw boekhoud-DNA bepalen. De belangrijkste hebben we voor je op een rij gezet:

  1. Ben je een Pietje Precies of wel eens wat slordig met het aanleveren van facturen en bonnetjes? Hoe slordiger je bent, hoe meer werk wij eraan hebben correcties door te voeren. Logischerwijs moet je daar dan ook voor betalen. Sommige klanten vinden dat niet erg: “Prima als jullie het oplossen en ik wat meer moet betalen.” Andere waren zich er niet van bewust en met een beetje hulp van ons zijn ze nu zelf weer elke dag bij.
  2. We hebben er ook extra werk van wanneer je alles aan het eind van het kwartaal aanlevert. Door de koppeling met je bank krijgen we immers (bijna) elke dag betalingen binnen of gaan ze eruit. Als daar geen facturen en bonnetjes tegenover staan, kunnen we die betalingen niet direct verwerken. Maar we moeten ze wel ergens tijdelijk wegschrijven en pas aan het eind van het kwartaal kunnen we ze definitief boeken. Dubbel werk dus. Je denkt er misschien niet bij na, maar elke dag bij zijn is juist de kracht van onze aanpak en houdt de kosten laag.
  3. Betalen vanuit je administratie heeft het grote voordeel dat de factuur die tegenover de betaling staat, meteen is afgeboekt en uit de openstaande posten verdwijnt. Betaal je vanuit je bank of combineer je de betaling van een paar facturen dan kan het al snel onduidelijk worden. Bijvoorbeeld als je geen factuurnummer in de betaling vermeldt of een deelbetaling doet. En als je klant ook je leverancier is en je denkt, “ha handig,  ik verreken de inkoopfactuur met de verkoopfactuur” of “ik pak die 2% betalingskorting toch nog even mee, hoewel die niet op de factuur staat”, dan kunnen wij bedragen niet meer in 1x relateren aan facturen. Prima dat je het doet, maar het kost ons gewoon extra tijd.
  4. Het scheelt ook of je keurig vanuit ElkeDagBij factureert of dat je een ander systeem gebruikt en je betalingen ontvangt die wij niet kunnen koppelen aan verzonden facturen. Als je dat doet, zorg dan in ieder geval dat je in ElkeDagBij de verkoop wel bijwerkt. Anders hebben jij en wij er extra werk van en dat is zonde van de tijd toch?
  5. Rijd je in een auto van de zaak? Tankbonnen zijn lastpakken. Je raakt ze kwijt, ze verfrommelen, ze liggen nog in de auto. Er zit maar één ding op: overstappen op een tankcard. Dan krijg je maandelijks één factuur en kan er niets meer mis gaan. En als je dat niet wilt, zorg dan in ieder geval dat je de tankbonnen meteen in ElkeDagBij zet. Dan valt ons meerwerk nog mee.
  6. Heb je vaak kassabonnetjes van bijvoorbeeld de supermarkt voor de lunch? Vraag aan je leverancier(s) of betalen op rekening mogelijk is. Ook hier geldt dat je maar één factuur per maand krijgt in plaats van 5 bonnetjes of meer per week. Je raakt nooit wat kwijt en betaalt in één keer vanuit je administratie. Gemak dient de mens en de ondernemer.
  7. De meeste ondernemers hebben één zakelijke bankpas waarmee ze alleen zakelijke uitgaven betalen. Maar je hebt ze ook die naast hun bankpas een creditcard hebben, een PayPal-account, soms ook cash betalen en zakelijk en privé nog wel eens door elkaar laten lopen. Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf, maar het kan ons al snel extra werk voor je boekhouding opleveren om alles terug te vinden, van elkaar te scheiden en op de juiste post te boeken.
  8. Ondernemers die contant en PIN-betalingen ontvangen, kunnen bij ons alles keurig bijhouden in het kasboek van ElkeDagBij. Doe dat dan wel dagelijks, want voor je het weet loopt alles door elkaar, en zijn ingevoerde bedragen niet meer te herleiden naar de oorsprong.
  9. Ben je ZZP’er of heb je een klein bedrijf? Of werk je met een holding en een aantal BV’s? Zolang je alle administratie keurig gescheiden houdt, prima. Maar het komt ook voor dat een ondernemer de rekening voor de ene BV betaalt vanuit de bank van de andere, “verkeerde” BV. Dat zijn zaken die je zoveel mogelijk moet zien te vermijden, maar als het dan toch noodzakelijk is, houd er dan rekening mee dat er boekhoudkundige “reparaties” nodig zijn die tijd kosten.

We geven je deze voorbeelden ter illustratie van wat er allemaal met administraties kan gebeuren. Het gros van de ondernemers staat er vaak niet eens bij stil. Nooit meer zelf boekhouden vraagt om enige discipline. En dat is voor iedere ondernemer anders. Daarom stemmen wij ons maandabonnement af op de persoonlijke situatie van iedere klant. Wil je weten hoe jouw DNA beter aansluit op ElkeDagBij? Maak een afspraak voor een adviesgesprek en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Jaarrekening € 25 per maand
De jaarrekening wordt iets duurder: € 25,- per maand. De reden hiervoor is heel simpel: een goede jaarrekening vraagt van ons meer aandacht en tijd. In de afgelopen jaren zijn we onze klanten altijd van dienst geweest met een super scherpe prijs. Nu kiezen we voor een prijs die beter past bij de geleverde inspanning en waarde. Overigens is ook de nieuwe prijs nog heel scherp.

Wat verandert er voor jou?
Hierover heb je apart een bericht gekregen. Misschien gaat alleen het maandbedrag voor je jaarrekening omhoog. Misschien ga je 2x zoveel betalen en vind je dat prima. Misschien ga je een beetje meer betalen en heb je daar toch een probleem mee. Je bent uiteraard helemaal vrij om je eigen keuzes te maken. Wil je niet verder met ElkeDagBij dan hebben we daar alle begrip voor. Uiteraard helpen we je om jouw administratie ergens anders onder te brengen. Dus ben je tevreden en wil je gewoon doorgaan? Dan hoef je niets te doen. Hopelijk kun je je het jezelf nog makkelijker maken met de boekhoud-DNA tips. Ben je toch niet tevreden en wil je stoppen? Stuur dan een mail naar office@elkedagbij.nl. Of bel 088 – 2350 333.