1.    Losse bijlagen meesturen met de factuur
2.    Bijlagen koppelen aan factuur lay-out
3.    Factuur als PDF opslaan en bekijken

Soms wil je bijlagen meesturen met je facturen. Bijvoorbeeld een urenspecificatie of een detaillijst met materialen. Dat kan nu. Je klant ontvangt deze documenten dan als bijlage bij de factuur. Uiteraard bewaren we ze in de administratie, zodat je ze later daar kunt opvragen. Zo houd je alle informatie bij elkaar. Dat is handig, bijvoorbeeld als je een klant belt die niet op tijd betaald heeft.

Je kunt een bijlage ook vast aan de lay-out van facturen koppelen. De bijlage zit dan bij elke factuur die je verstuurt. Denk aan algemene voorwaarden die je standaard wilt meesturen, gebruikersinstructies of, in deze tijd, een digitale Kerstkaart. Niet vergeten om dan na de kerst de bijlage weer van de lay-out te ontkoppelen!

Bijlagen verkoopfacturen

Elke factuur die je verstuurt kun je later op je scherm in vereenvoudigde vorm bekijken, zonder je eigen lay-out. Vanaf nu kun je ook een PDF van de factuur opslaan en bekijken (bij de openstaande post). Dit doe je door bij het verzenden van  de factuur een nieuw aankruisvakje “Kopiefactuur aanmaken” aan te vinken. Met het icoontje 067 kun je dan met 1 klik de factuur als PDF bekijken, net als bij de inkoopfacturen.