Jury Accountancy Awards is verbaasd over prijsstelling ElkeDagBij

Ik pitchte 21 mei voor de Nationale Accountancy Awards, als een van de 30 meest belovende administratiekantoren van Nederland. Iedere genomineerde kreeg 1 minuut om zich te presenteren. Daarna zaagde de beslist kritische jury (vooral afkomstig van softwarebedrijven) elke kandidaat door. Ik kreeg de opmerking dat ons aanbod te mooi is om waar te zijn. Waar zat de adder onder het gras?

Nergens! Waar het om draait is dat wij voor een vaste prijs een ‘onbeperkt’ aantal transacties en facturen verwerken. Inderdaad is dat zo voor 99% van de administraties die wij doen. Op het moment dat een bedrijf of accountantskantoor bij ons komt om duizenden transacties en facturen te laten verwerken, hanteren wij de ‘fair deal policy’. Anders gezegd: er zijn grenzen die we in goed overleg met elkaar afspreken. Maar binnen die grenzen is het inderdaad waar: we rekenen een vast bedrag per maand (€ 37,50 of € 62,50) onafhankelijk van het aantal transacties en facturen. Daar kon de jury zich wel in vinden.

Opvallend nog was de constatering van een van de juryleden dat het erop lijkt dat kantoren hun administratieve werkzaamheden gaan uitbesteden aan andere kantoren. Dat is precies de trend waarop wij inspelen: maximaal automatiseren om tijd en kosten te drukken. En wij ons verder onderscheiden van de rest, omdat we puur denken vanuit de automatisering en niet vanuit “het vak”.

vm15scq6