De sfeer was goed op de Open Business Borrel Eindhoven. Een kleine 200 ondernemers waren aanwezig. Een mooie opkomst. Ik was lekker op tijd en kon nog wat aandacht besteden aan wat binnengekomen mail. Maar niet lang, want ik werd al snel aangesproken door een dame die vroeg “of ze er bij mocht komen staan”. We hadden snel een gesprek, want wat bleek: ze had haar eigen administratiekantoor. Enthousiast wisselden we onze ervaringen uit. Blijkbaar sprak mijn verhaal haar aan, want toen een bekende aansloot zij ze: “Je moet eens horen wat zij doen, erg interessant”. De perfecte warming-up voor de pitch.

De pitch zelf ging prima. Om mijn verhaal te ondersteunen had ik zo’n verkeersverbodsbord Verboden te Boekhouden laten maken. Halverwege draaide ik dat om en werd het een éénrichtingsverkeersbord, uiteraard richting ElkeDagBij. Je ziet echt dat het helpt dat je je goed voorbereid op zo’n pitch. Je hebt de volledige aandacht van 180 ondernemers en dat merk je meteen daarna. Met diverse complimenten en visitekaartjes kon ik de avond afsluiten. Plus de uitnodiging om op 15 januari voorafgaand aan de volgende borrel een workshop te komen geven. Doen we graag uiteraard. Weer ‘s wat anders: een workshop waarin je leert dat je iets niet mag, omdat het verboden is, en hoe je dat doet.

r6ek3lyl

 

 

 

 

 

 

Twan van Zandvoort,

ElkeDagBij