Deelnemers Open Business Borrel Eindhoven: ‘nieuwe kijk op boekhouden’

Workshop Nooit Meer Zelf Boekhouden bij Open Business Borrel Eindhoven

‘Je gaat het pas zien, als je ’t doorhebt’. Deze uitspraak van een niet-onbekende voetballer geeft aan wat er tijdens zo’n workshop gebeurt. Dat is ook het punt met gesprekken over boekhouden: we hebben een bepaald beeld van hoe het is. Je hebt een kantoor en je hebt software voor (online) boekhouden. Daartussen spelen zich allerlei processen af en die liggen min of meer vast.

Niet dus. ElkeDagBij wil juist laten zien dat die processen ‘ouderwets’ zijn. Automatisering heeft de wereld veranderd. De scheiding tussen online en offline is passé. We kunnen het niet meer uit elkaar houden en, veel belangrijker, het is ook niet meer relevant om online en offline te onderscheiden. Wat schieten we ermee op? Laatst klaagde iemand nog op een blog dat het jammer was dat een applicatie alleen maar online beschikbaar was. De werkelijkheid was nog niet doorgedrongen.

Workshop Nooit Meer Zelf Boekhouden

Terug naar de Workshop Nooit Meer Zelf Boekhouden. Ik had vijf stellingen geponeerd en ging aan de hand daarvan de discussie aan. Er was geen goed of fout, maar vooral een ‘zo kan het ook’. En dat is ook wat ElkeDagBij wil laten zien. De vraag ‘zijn jullie nu een kantoor of een boekhoudpakket?’ levert het antwoord op: ‘geen van beide’. We zijn een nieuwe manier van denken die partijen (ondernemers, adviseurs, kantoren, softwareleveranciers) veel beter laat samenwerken. Beter in de zin van afgestemd op het proces van de ondernemer die er uiteindelijk van moet profiteren. En tegen lagere kosten. Niet onbelangrijk.

Daarom was het een leuke workshop. Omdat je op gelijkwaardig niveau (ik probeerde niet iets te verkopen, maar een visie te laten zien) met elkaar van gedachten wisselt over de betekenis van boekhouden voor ondernemers en hoe werkt het in de praktijk. En dan zie je dat het bewaren van facturen in mappen (tab te betalen en tab betaald) achterhaald is. ‘Je gaat het pas zien, als je ’t doorhebt’.

Voor iedereen die de workshop gemist heeft, hier de presentatie. Maar laten we wel zijn, als je de PowerPoint gezien hebt, wil dat niet zeggen dat je ’t doorhebt. Wil je weten hoe het echt werkt, hoe je echt Nooit Meer Zelf hoeft te Boekhouden? Geef een seintje en we organiseren je een eye opener voor je. En Open Business Borrel Eindhoven bedankt, het was een sterke borrel.

Open de presentatie Workshop Nooit Meer Zelf Boekhouden van ElkeDagBij

Geef een seintje >>